Aardbeving groningen

Lees alles over de gaswinning en aardbevingen in Groningen. Met nieuws over de laatste aardbeving, het laatste nieuws over de NAM, aardbevingsschade en recente bevingen Hieronder een overzicht van de 15 laatste aardbevingen per plaats. De tijd waarop de aardbeving plaatsvond is in UTC, deze verschilt van de Nederlandse tijd 3 jaren, 4 maanden geleden Binnenland Ruim zevenhonderd meldingen van schade na beving Groningen Bij het Centrum Veilig Wonen (CVW) zijn tot dusver 725 meldingen. Hieronder staat de actuele aardbevingskaart van Groningen. Meldingen worden gedaan door het publiek via onze bevingsmelder

Aardbevingen in Groningen - RTV Noor

 1. ister van Economische Zaken en Klimaat (EZK) over de.
 2. Een aardbeving met een magnitude van 3.4 deed Groningen maandag trillen. Het is de zwaarste beving sinds 2012, bij Huizinge. Een dag later: dit moet je weten
 3. Groningen is vanmiddag rond 15.00 uur opgeschrikt door de zwaarste aardbeving in de provincie sinds 2012. Het gaat om een zware beving van 3.4 op de schaal.

Verband tussen gaswinning en aardbevingen. Het Groningen-gasveld leverde sinds december 1963 jarenlang aardgas zonder voelbare gevolgen. Sinds december 1991. De aardbeving had een kracht van 3,4. Het epicentrum lag in de plaats Zeerijp. Het is de zwaarste beving sinds 2012 Op 16 augustus 2012, rond 22.30 uur, werd er in de provincie Groningen een aardbeving waargenomen. Het epicentrum lag bij Huizinge en de aardbeving werd,. In de provincie Groningen heeft maandagmiddag een aardbeving met een magnitude van 3,4 plaatsgevonden. Het epicentrum lag bij Zeerijp, dat in de gemeente Loppersum ligt

KNMI - Seismologie - Aardbevinge

 • Op zoek naar actuele berichten en achtergrondinformatie over aardbevingen in de stad Groningen? U vindt de informatie op de website van de gemeente Groningen
 • Het laatste nieuws met duiding van redacteuren, achtergronden, columns, opinie, wetenschap, en recensies van kunst & cultuur door de Volkskrant
 • Een overzicht van geregistreerde aardbevingen als gevolg van gaswinning in het Groningen-gasveld. Aardbevingen die niet toegeschreven zijn aan het Groningen-gasveld.
 • 8 januari: Zware aardbeving in Zeerijp. Groningen wordt in de middag getroffen door een van de zwaarste aardbevingen in jaren, als gevolg van de gaswinning
 • De door gaswinning veroorzaakte aardbevingen kunnen voor u als inwoner van onze gemeente veel impact hebben. Dat gaat over schade aan uw woning, de versterking van de.
 • In het Groningse dorp Garrelsweer heeft vanmiddag een aardbeving plaatsgevonden. De beving had volgens het KNMI een kracht van 2,2 en vond plaats op zo'n.

Video: Aardbeving Groningen - Het laatste nieuws het eerst op NU

Overzicht aardbevingen provincie Groningen in 2016 - RTV Noord - Het

 • In Groningen zijn in en rond de monumentale boerderij (uit 1837) van de familie Heite twee jaar geleden vierentwintig camera's geplaatst. Dag en nacht werden kleine.
 • der getroffen door aardbevingen dan in 2017. In totaal trilde de grond in 2018 negentig keer. Vijftien bevingen hadden een.
 • Gaswinning. De gaswinning en aardbevingen vormen samen een groot en ingewikkeld dossier. De provincie Groningen is hier nauw bij betrokken. We hebben als provincie.
 • Live animatie, filmpje, tijdlijn, data visualisatie van aardschokken in Groningen gebaseerd op live gegevens van de KNMI en de Groninger Bodem Bewegin
 • De stad Groningen en veel dorpen in de gemeente Groningen hebben te maken met aardbevingen
 • Als u in het aardbevingsgebied in Groningen woont, heeft u mogelijk waardedaling van uw woning door aardbevingsschade. Lees wat ABN AMRO voor u kunt doen

Maatregelen tegen aardbevingen in Groningen. Je zou zeggen waarom stoppen ze niet met de gaswinning in Groningen, dit is helaas niet mogelijk Door het besluit om de gaswinning in Groningen te beëindigen, wordt het snel veiliger in de regio. Ook de omvang van de noodzakelijke versterking wordt kleiner De provincie Groningen is maandag opgeschrikt door de zwaarste aardbeving in ruim vijf jaar. De schok had volgens het KNMI een kracht van 3.4 op de..

Aardbevingen Groningen Staatstoezicht op de Mijne

 1. Op 8 januari 2018 was er in een groot deel van de provincie Groningen een aanzienlijke trilling te voelen. Om 2 uur in de middag begon een aardbeving..
 2. Lees hier het standpunt van de VVD over aardbevingen Groningen. De VVD wil de gaswinning naar nul brengen. De veiligheid van Groningers staat voorop
 3. Doe hier uw schademelding. Voor een onafhankelijke en rechtvaardige afhandeling van de schade door aardbevingen als gevolg van de gaswinning
 4. De provincie Groningen kreeg dit jaar meer aardbevingen te verwerken dan in 2016. Er waren achttien aardbevingen die een kracht hadden van 1,5 of hoger
 5. Groningen wordt geregeld opgeschrikt door meldingen van aardbevingen. Gebouwen, infrastructuur en mensen lopen schade op. Kennis van aardbevingen, mogelijke.

Zware aardbeving Groningen: dit moet je weten - Groningen - DVHN

Aardbevingen kennen we in Nederland vooral uit buitenlands nieuws; Italië, Japan of Indonesië zijn landen waar het vaak raak is. Toch is er één provincie in. Een heftige aardbeving in de provincie Groningen. De beving gebeurde rond 15.00 uur en het is de zwaarste in vijf jaar tijd. Volgens buurtbewoners was de beving heel. In de nieuwsberichten over de aardbevingen in Groningen wordt op dit moment nog veelal de Magnitudeschaal volgens Richter aangehouden. Deze schaal zegt.

Groningen getroffen door zwaarste aardbeving sinds 2012 Binnenland

 • UITGEBREIDE SAMENVATTING Vanaf de eerste aardbeving in 1991 tot en met 2014 zijn er boven het Groningen gasveld in totaal 584 aardbevingen geregistreerd met een.
 • Triple-G kan waterinjectie inzetten bij 't gasveld van Groningen. Dat zet een stop op aardbevingen. Aardgas komt wel omhoog zonder erosie van de zandsteenlaag
 • Op de plek waar het huis van Zara en Annemijn stond, wordt nu een huis gebouwd dat wel tegen aardbevingen kan. Ze wonen namelijk in Groningen, waar veel aardbevingen.
 • Bij Slochteren en Huizinge Groningen wordt aardgas gewonnen. Aardgaswinning levert aardbevingen op. Maatregel is het productieplafond. Alternatief: schaliegas
 • In de Groningse plaats Zeerijp heeft maandag rond 15.00 uur een aardbeving plaatsgevonden met een magnitude van 3.4. Het is de zwaarste aardbeving sinds 2012
 • Aardbevingen door gaswinning. Aard van de aardbevingen in Oost-Groningen, prognoses en probleemaanpak
 • Op zaterdagmiddag meldde het KNMI een aardbeving met een kracht van 2,6 bij Slochteren

Bekijk het bord Aardbevingen Groningen van Ministerie van EZ - Economische Zaken - MinEZ op Pinterest. | Meer ideeën over Holland, Aardrijkskunde en Cartoons. bekijke Wijzer worden over wat je doet bij aardbevingen? Leuk dat je een kijkje neemt op Aardbevingenwijzer. Deze website hoort bij je lessen op school over gas uit Groningen.

In de Groningse plaats Zeerijp heeft maandag rond drie uur een aardbeving plaatsgevonden met een magnitude van 3.4 De afgelopen jaren is de provincie Groningen getroffen door kleine en grotere aardschokken als gevolg van gaswinning. De aardbevingen nemen een prominente plaats in. Onderzoekers aan de RUG doen volop onderzoek naar de aardbevingen veroorzaakt door gaswinning in Groningen, vanuit verschillende invalshoeken De aardbevingen in Groningen worden veroorzaakt door gaswinning. In Groningen komen ze op een diepte voor van ongeveer 3 km Een aardbeving van 3,1 op de schaal van Richter heeft vanavond om 20.05 uur een deel van de provincie Groningen opgeschrikt. Het is de zwaarste aardbeving.

In de Groningse plaats Zeerijp, ten noorden van Loppersum, heeft maandag rond 15.00 uur een aardbeving plaatsgevonden met een kracht van 3.4. Het is de. 28% van alle rijksmonumentale adressen in de provincie Groningen heeft in de periode 2012-2017 minstens éénmaal schade gemeld bij het Centrum Veilig Wonen (CVW) Tweet. Wat is een aardbeving eigenlijk? Een aardbeving is een trilling of schokkende beweging van de aardkorst. Aardbevingen vinden plaats als er in de aardkorst.

GRONINGEN (ANP) - In het noorden van de provincie Groningen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een aardbeving plaatsgevonden. De aardbeving had een kracht van. Na de aardbeving van gisteren in Groningen zijn aan het eind van de middag 939 schademeldingen binnengekomen bij het Centrum Veilig Wonen. In 143 gevallen. Hieronder staan alle aardbevingen in Nederland met een sterkte van 3,0 op de schaal van Richter of hoger Bij het Groningse Eppenhuizen is vanavond een lichte aardbeving geweest. De beving had een kracht van 1.6 en lag op 3 kilometer diepte. Op 9 november was.

Ontstaan, kracht en gevolgen NA

 • Al een aantal jaar is er veel te doen rond de aardbevingen in Groningen. Door verschillende bevingen zijn vele huizen beschadigd. Welke schade moet de Nederlandse.
 • In april 2013 zegt het SodM in 'Kans op meer aardbevingen in Groningen met hogere magnitudes': In totaal > 190 bevingen M ≥ 1,5 sinds 1991; Vanaf 2003.
 • De afhandeling van de aardbevingsschade — geraamd op 8 miljard euro — is maar een fractie van de totale prijs van gaswinning in Groningen. Het.
 • In de Groningse plaats Zeerijp heeft vandaag een aardbeving plaatsgevonden met een magnitude van 3.4. Het is de zwaarste aardbeving sinds 2012
 • dering door Aardbevingen Groningen (Stichting WAG) zijn 4.751 huiseigenaren uit het aardbevingsgebied in Groningen verenigd, die kampen met.

Vraag naar gas uit Groningen daalt sneller dan kabinet heeft de NAM is aansprakelijk voor immateriële schade als gevolg van de aardbevingen door de gaswinning

Algemeen Groningen wordt geregeld opgeschrikt door meldingen van aardbevingen. Gebouwen, infrastructuur en mensen lopen schade op. Dit heeft invloed op het dagelijks. DATA - Met behulp van openbaar beschikbare data onderzoekt Sargasso in een nieuwe serie de aardbevingen in Groningen. Afgelopen week demonstreerde een groep van ruim. De Groningse plaats Zeerijp is maandagmiddag opgeschrikt door een aardbeving met de kracht van 3.4 op de schaal van Richter. Het Koninklijk Nederlands. Vorige week deelden wetenschappers de nieuwste inzichten over de aardbevingen in Groningen met elkaar op een symposium in Delft. Veel vragen zijn beantwoord, veel ook.

Een Groninger schrijft over het leven met aardbevinge Hoe je ook naar de feitelijke metingen van de aardbevingen kijkt, uit iedere analyse blijkt een stijgende trend van aantal bevingen en kracht van de bevin

In de Nederlandse provincie Groningen heeft zich maandag de krachtigste aardbeving sinds 2012 voorgedaan, zo heeft het Nederlands weerinstituut KNMI gemeld.. Aardbeving in Groningen. Dit heeft invloed op de ontwikkeling van energieprijzen. Lees de analyse van Essent Zakelijk Na de aardbeving van gisteren in Groningen zijn aan het eind van de middag 939 schademeldingen binnengekomen bij het Centrum Veilig Wonen. In 143 gevallen gaat het om.

Zwaarste aardbeving in jaren in Groningen - NR

faculteit ruimtelijke wetenschappen planologie . Waardedaling van woningen door aardbevingen in de provincie Groningen . Een doorrekening op postcode 4 nivea Bekijk het bord aardbevingen groningen van Arnout Ponsioen op Pinterest Jos Stellink is moegestreden, een jaar na de aardbeving in Zeerijp. Lees ook. Zwaarste aardbeving sinds 2012 in Groningen (3.4) Honderden nieuwe. De aardbeving schade vergoeding van 4000 euro voor energiebesparing in Groningen komt terug. Lees meer op de website van Energiekeurplus In de provincie Groningen hebben zich zaterdag twee lichte aardbevingen voorgedaan

Iedere week is er wel een aardbeving ergens in Groningen dichtbij het Groningenveld. Schokken lopen op tot een kracht van 3.6 op de schaal van Richter ederland kent geen aardbevingen met verwoestende gevolgen. Dat komt omdat Nederland niet bij de rand van een tektonische plaat ligt. Toch veroorzaakte de beving met. Her-analyse frequentie van aardbevingen in Groningen i.v.m. verbeterde dagelijkse tijdsresolutie v/d reservoir gasdru In de Groningse plaats vond maandag rond 15.00 uur een aardbeving plaats met een kracht van 3.4. Het was de zwaarste aardbeving in Groningen sinds 2012 Door het aardgas zou Groningen een rijke regio moeten zijn, maar aardbevingen lijken het enige resultaat van de gaswinning

Aardbeving - Wikipedi

Aardbevingen PlasBossinade weet wat u bezig houdt. Aardbevingen zijn in Groningen helaas onderdeel van de dagelijkse realiteit. Tegenover het profijt dat alle. Aardbevingen in Drenthe. Door de gaswinning uit de grond kunnen aardbevingen optreden. Vooral de aardbevingen in Groningen zijn de laatste jaren in het nieuws geweest De provincie Groningen wordt al jaren geteisterd door aardbevingen ten gevolge van de gaswinning. In eerste instantie werd het nog weggelachen door de..

Info over aardbeving schade groningen. Resultaten van 8 zoekmachines In Groningen komen vaak aardbevingen voor. Je voelt de grond beven en trillen. Soms licht, soms heftiger. Je kunt er erg veel last van hebben

Groningen neemt schade op na zwaarste aardbeving sinds 2012 NU - Het

Nederland heeft 50 jaar lang plezier gehad van inkomsten door het Gronings gas, maar inmiddels zijn er duizenden huizen beschadigd en in waarde gedaald. Nicole van Eijkern (51) is getrouwd met Henk. Hun huis in Appingedam is door de aardbevingen in Groningen ernstig vernield. Ik herinner me nog goed dat - toen we ons. Het verstevigen van gebouwen in Groningen gaat miljarden kosten, maar mogelijk vallen de kosten mee doordat meer bekend is over de kracht en de impact van bevingen aardbevingsschade melden bij de Tijdelijke Commissie mijnbouwschade Groningen. De Commissie functioneert niet alleen onafhankelijk van NAM, maar ook onafhankelijk van.

Aardbevingen Gemeente Groningen

De Nationaal Coördinator Groningen is een samenwerking van 10 Groninger gemeenten in het aardbevingsgebied, provincie Groningen en Rijksoverheid onder leiding van. De aardbevingen ten gevolge van de gaswinning in Groningen treffen ook de rijksmonumenten in Groningen. Het gaat hierbij om directe schade aan gebouwen, maar ook om. De door minister Kamp ingestelde commissie-Meijdam onderschat de gevaren van aardbevingen door de gaswinning. Door het gebruik van eigenaardige redenatie

aardbevingen-in-groningen De Volkskran

Emotioneel leed? Ook dan hebben gedupeerden van aardbevingen in Groningen recht op een schadevergoeding, besliste de rechtbank woensdag. In zijn door. Dijkversterking. In februari 2014 heeft het dagelijks bestuur van het waterschap een plan van aanpak vastgesteld om de risico's van de aardbevingen in Groningen.

Aardbevingen (Gr.) NA

In het aardbevingsgebied wonen ongeveer 30.000 kinderen. Een groot deel hiervan komt in aanraking met aardbevingen en/of de versterkingsopgave en alles wat daarbij. Gaswinning Groningen. Duizenden mensen hebben last van de gevolgen van gaswinning in Groningen. Bewoners worden met regelmaat opgeschrikt door aardbevingen Centrum Veilig Wonen zet zich in voor het herstellen van woningen en gebouwen in het aardbevingsgebied in Groningen Aardbevingen in Groningen footage! Bekijk hier de beelden van de aardbevingen in Groningen. Groningen getroffen door zwaarste aardbeving sinds 2012 Aardgaswinning in de Provincie Groningen hebben de afgelopen jaren gezorgd voor steeds meer aardbevingen in het gebied. Sinds 1959 wordt er op grote schaal gas geboord

Doorbraak voor Groningen: minder gaswinning — Milieudefensi

Aardbevingen. De gaswinning veroorzaakt in grote delen van de provincie Groningen aardbevingen. Hierdoor ontstaat ook schade aan rijksmonumenten, gemeentelijke. Gaswinning in de provincie Groningen kan aardbevingen veroorzaken met een maximale sterkte van 5.0 op de Schaal van Richter. Tot voor kort ging men uit van een.

Aardbevingen - Gemeente Midden-Groningen

Ruim 5.000 gedupeerden van de bevingen in het gaswinningsgebied in Groningen eisen een verklaring voor recht dat de NAM ook tegenover deze inwoners Lees verder.. Deelvraag: 'Waar vinden de aardbevingen plaats in Groningen?' De afgelopen jaren is de provincie Groningen getroffen door kleine en grote aardschokken als gevolg van. hoe komen we aan de aardbevingen in Groningen ook wel gasbevingen genoemd, o.a. aan de hand van live metingen uitgeleg KORTE SAMENVATTING Tot 215 zijn er boven het Groningen gasveld bijna 6 aardbevingen geregistreerd met een sterkte van 1 of meer. En tot het gas op is komen er nog.

Her-analyse frequentie van aardbevingen in Groningen i.v.m. verbeterde dagelijkse tijdsresolutie v/d reservoir gasdru In 1959 werd bij Slochteren een enorm aardgasveld gevonden. De geschiedenis van de gaswinning in Groningen in vogelvlucht. Geschiedenis, gevolgen en toekomst Bij de NAM zijn 33 meldingen binnengekomen van mensen die schade hebben aan hun huis als gevolg van de aardbeving vanmiddag. De schok had een kracht van 2.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *